14.10.2022

HAFIZLIK SINAVINI KAZANAN ÖĞRENCİLER UMRE İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Almus Aliyyül Murtaza Kur’an Kursu ve Fatımat-üz Zehra Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayarak sınavı kazanan 49 öğrenci umre ile ödüllendirildi.

Hafızlık eğitimlerini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen hafızlık sınavlarında başarılı olan öğrenciler, hafızlık hocaları ile birlikte İş adamı Hamdi Güler ve diğer hayırseverlerin destekleri ile kutsal topraklara uğurlandı.

12 Ekim Salı günü Almus İlçe Müftülüğü tarafından, umre yolcuları için Aliyyül Murtaza Kur’an Kursu önünde uğurlama töreni düzenlendi.

Tören, Almus Merkez Camii İmam-Hatibi Mustafa Özveren’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde İl Müftüsü Abdullah Pamuklu açılış konuşmasını yaptı.

İl Müftüsü Pamuklu yaptığı konuşmasında: “Öncelikle böyle bir fırsatı gençlerimize sunan başta İş adamı Hamdi Güler olmak üzere bütün hayırseverlere teşekkür ediyorum. Peygamberimiz (s.a.v), hadisi şeriflerinde " Beni vefatımdan sonra ziyaret edenler, hayatımda ziyaret etmiş gibidirler." buyurmaktadır. İşte Peygamberimizin bu sünnetini hafızlarımız gerçekleştirecekler, Rabbim yollarını açık eylesin inşallah. Yine Peygamberimiz (s.a.v), Kabeyi Muazzamaya ve Mescid-i Nebeviye gidenleri Rahman’ın misafirleri olarak ifade ediyor. Allah-u Teala ise bu misafirlerin dualarını ve tövbelerini kabul edeceğini bizlere müjdeliyor. Hafızlarımızın bu güzel müjdeleri unutmamalarını, sunulan fırsatı ganimete çevirmelerini, kendileri ve aileleri, devletimiz ve milletimizin bekası ve bütün İslam alemi için dua etmelerini istirham ediyorum. Sizler hafızlığın ikramını daha dünyada iken görmeye başladınız. Allah’ın sevdiği hafız ve hafızeleri arasındasınız ki sizlere böyle kutsal beldeleri görmek nasip olmuş. Bu büyük bir ikram ve hediyedir. Bu güzel ikramlara yakışır bir hal üzere yaşamak için gayret gösteriniz, bütün yanlışlarınızdan ve hatalarınızdan af dileyerek buraya arınmış olarak dönün, örnek gösterilen şahsiyetler arasında yerlerinizi alın inşallah. Şimdiden Rabbim yapmış olduğunuz ibadetleri ve duaları kabul eylesin.” dedi.

Almus İlçe Müftüsü Emin Kaplan’ın duasının ardından 49 umre yolcusu, kutsal topraklara uğurlandı.