04.01.2017

Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu Düzenlendi

Erbaa Müftülüğü vatandaşların dini hayatına rehberlik eden din görevlilerinin musikî kabiliyetlerini geliştirmeleri, ezan, kamet ve salâ okuyuşlarını daha iyi seviyeye getirmeleri ve daha nitelikli hizmet sunmalarını sağlamak amacıyla hizmet içi eğitim kursu düzenledi.

07.11.2016 tarihinde başlayan hizmet içi eğitim kursu 15.12.2016 tarihinde sona erdi. Yaklaşık dört hafta olarak verilen kursa katılan din görevlilerine toplam 80 saat süren bir program hazırlandı.

Merkez Vahdet Yatılı Kur’an Kursu’nda düzenlenen hizmet içi eğitim kursuna onbeş din görevlisi katıldı. Merkez Büyük Cami İmam Hatibi Kadir Özkan’ın öğretici olarak görevlendirildiği kursta ezanın makam üzerine okunması eğitimi verildi. Hizmet içi eğitim kursunda aynı zamanda belirlenen makamlar üzerine tasavvuf musikisi eserleri de seslendirildi.

Hizmet içi eğitimine katılan din görevlilerini ziyaret eden ilçe müftümüz Mehmet Ceylan yaptığı değerlendirmede;Ezan okuyan İmam-Hatip ve Müezzinlerimiz günde beş kere halkımızı hayra, iyiliğe, kurtuluşa, hakka ve ibadete davet ediyorlar. Bu vesileyle din kardeşlerimizin gönül telini titreten ezanı, makamlarıyla usulüne uygun olarak daha güzel okumalarını sağlamak amacıyla Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu düzenledik. Kursta rehber öğretici olarak görev yapan hocamıza ve kursa  katılan din görevlilerimize teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum." dedi.

Hizmet içi eğitim kursuna katılan din görevlileri ezanı güzel okuma kursunun çok faydalı geçtiğini dile getirerek, hizmet içi eğitim kursunu açan Erbaa ilçe müftüsü Mehmet Ceylan’a teşekkür ettiler.

Erbaa müftülüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim kursları devam edecek.

haber: mustafa bayram