24.07.2024

Erbaa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Münasebetiyle Programlar Düzenlendi

Erbaa’da 15 Temmuz şehitlerini ve tüm şehitlerimizi anma etkinlikleri kapsamında çeşitli programlar gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Erbaa ilçe müftülüğü tarafından tüm şehitlerimiz için Merkez Büyük Cami’de Kur’an-ı Kerim ve mevlidi şerif programı düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında Erbaa Şehitliği, İlçe Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak, Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, İlçe Müftüsü Bekir Ertürk, daire amirleri, gaziler ve vatandaşlarla birlikte ziyaret edildi. Şehitlikte düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim okundu. Okunan Kur’an-ı Kerimin duasını İlçe Vaizi Turan Ali Durupınar yaptı. Yapılan dua sonrası kortej eşliğinde‘‘ Milli Birlik’’ yürüyüşü gerçekleştirildi. Erbaa Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak ve ilçe protokolü ile 15 Temmuz Şehidi Özel Harekât Polisi Birol Yavuz’un ailesi ve gaziler Hasan Şahin ve Recai Baş ziyaret edildi.

Etkinlikler kapsamında Erbaa Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü de gençlerle birlikte Erbaa şehitliğini ziyaret etti. Ziyarette gençler tarafından Kur’an-ı Kerim okundu dua edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Erbaa Cumhuriyet meydanın da çeşitli programlar gerçekleştirildi.

Programda günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yapıldı. Program da Erbaa ilçe müftülüğü din görevlileri de görev alarak ilahi,ezgi ve kaside okudular.

15 Temmuz gecesi Türkiye genelinde olduğu gibi Erbaa’da da saat 00.13 te tüm camilerde salâlar okundu. Cumhuriyet meydanında düzenlenen program İlçe Müftüsü Bekir Ertürk'ün yaptığı dua ile sona erdi.

Etkinlikler kapsamında İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Çarşı Camiinde sabah namazı buluşması gerçekleştirildi.Düzenlenen program tesbihat,dua ve namaz sonrası ikramla sona erdi.