13.05.2018

İlçe Müftümüzün Ramazan Ayı Mesajı

Ramazan ayı, faziletine inanılarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek oruç tutulduğu zaman geçmiş günahların bağışlandığı aydır.

Ramazan ayı “Cennet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı ve şeytanların bağlandığı” bir aydır. Ramazan ayı cömertliğimizin en üst seviyeye çıktığı bir aydır. Bu ayda zekâtların verilmesiyle, fıtır sadakalarının aktarılmasıyla, iftar sofralarıyla, dağıtılan kumanyalarla fakirlerin ihtiyaçları giderilmekte, böylelikle zenginlerle fakirler kaynaşmakta, kardeşliğimiz gelişmekte, birlik ve beraberliğimiz pekişmektedir. Ramazan ayı maddi ve manevi bakım ayıdır.

Bu ay; huzuru, açın halinden anlamayı, sabretmeyi, şükretmeyi, hamdetmeyi, dini duygularımızı daha yoğun bir şekilde hissetmeyi, hoşgörüyü, eş-dost-akraba ilişkilerindeki sıcaklığı, nefsimize hâkim olmayı bize öğretir.

Bu ay Kur’an ayıdır. Ramazan ayına kıymet veren olaylardan biri de yüce kitabımız Kur’anın bu ayda sevgili Peygamberimize indirilmeye başlanmasıdır. Peygamberimiz ve ashabı Kur’anı en çok bu ayda okurlar, cömertliği en çok bu ayda gösterirler ve ibadeti en çok bu ayda yaparlardı.

Öyleyse bizler de Ramazan ayında camilerimizi olduğu gibi, evlerimizi de Kur’an tilâvetiyle süsleyelim. Elimizden geldiğince ibadete, hayır ve hasenata ağırlık verelim.

Bu duygu ve düşüncelerle kavuşacağımız Ramazan Ayı’nın Ülkemiz ve İlçemize hayırlar getirmesini temenni ediyor, Ramazan ayının İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını niyaz ediyorum.

Muhammet KARA

Erbaa Müftüsü