29.02.2024

“Din Görevlileri Destek AFAD Gönüllüsü Oluyor” Projesi Kapsamında Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

AFAD tarafından Erbaa ilçe müftülüğü personeline “Afad Gönüllülük Sunumu” yapıldı.

Erbaa müftülüğü konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına İlçe Müftüsü Bekir Ertürk,şube müdürleri,müftülük daire personeli ile birlikte AFAD görevlileri ve din görevlileri katıldı.

AFAD gönüllüsü olmanın önemine değinen uzmanlar, afet anında yapılması gerekenleri bilmenin başta en yakınlarımız olmak üzere bir çok hayatı kurtarmada gerekli olduğuna değinerek örneklendirmelerde bulundular.

Toplantıda AFAD Tokat İl Müdürlüğü çalışanları AFAD’ın faaliyetlerini ve afetlerde görev alan gönüllülerin rolünü anlatan sunumlar yaptılar.

E-devlet üzerinden bireysel gönüllülük başvurusu sonrası videolar ve bilgi edinilecek evrakların olduğu bir bölüm olduğunu aktaran uzmanlar, nasıl gönüllü başvurusu yapılacağı hususunda da din görevlilerine bilgiler verdiler.

Toplantının son bölümününde din görevlileri ilçe müftülüğü binası yanında AFAD görevlilerince çadır kurma ve ilk yardım gibi temel afet müdahaleleri hakkında uygulamalı eğitim aldılar.