27.02.2020

Regaib Kandili Dualarla İdrak Edildi

Regaib Kandili münasebetiyle Erbaa müftülüğü, merkez Büyük Cami’de mevlid-i şerif programı düzenledi.

Erbaa müftülüğü din görevlilerinin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlid-i şerif programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Büyük küçük her yaştan vatandaşın camilere akın ettiği kandil gecesinde cemaate yönelik sohbet eden ilçe müftümüz Muhammet Kara ;’'Regaib kandili ve üç ayların öneminden söz ederek, “Bu mübarek geceler Allah’ın bize sunduğu güzel iklimlerdir. Regaib, Miraç, Berat ve Kadir Gecesi gibi kandil geceleri bizlere hayatımız hakkında muhasebe imkânı sunuyor. Bizlere gönül gündemimizi gözden geçirme imkânı sağlıyor. Geçen bir yılımızı nasıl ve nerede geçirdik? Bunun üzerinde düşünme imkânı sunuyor. Günlük hayatımızda ibadetlerimize özen göstererek üç ayları ve her günümüzü en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor’’dedi.

İlçe müftümüz Muhammet Kara yaptığı vaaz sonunda okunan hatmi şerifler ve mevlid-i şerifin duasını yaptı.