01.10.2020

Kur'an Kurslarında Eğitim Dönemi Başladı

Erbaa Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında 2020-2021 eğitim-öğretim dönemi koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek başladı.

Eğitime daha önce başlayan hafızlık Kur’an kursları ile birlikte,28 Eylül tarihi itibariyle Erbaa’da 15 Temmuz Şehitler 4/6 yaş grubu Kur’an Kursu, yüzüne okuma ve yetişkin Kur’an Kurslarında eğitim başladı.

İlçe müftülüğüne bağlı 4/6 yaş ve tüm Kur’an Kur’an kurslarında yüz yüze eğitimler, koronavirüs salgınına karşı maske, mesafe ve temizlik kurallarına uygun olarak gerçekleştiriliyor.

İlçe müftüsü Muhammet Kara yaptığı açıklamada, ’Peygamber efendimiz (s.a.s.) hadisi şeriflerinde ,’’Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir’’ buyuruyor. Bu kapsamda Kur’an kurslarımızda maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmek şartıyla eğitimlerimize başladık. 4/6 yaş Kur’an Kursumuz, hafızlık ve yetişkin Kur’an Kurslarımızda öğreticilerimiz kurslarına gelen öğrencilere yönelik eğitim faaliyetlerine başladılar. Bu vesileyle kurslarda görevli Kur’an Kursu öğreticilerimize kolaylıklar ve başarılar, Kur’an kurslarımıza gelen öğrencilere de faydalı geçmesini temenni ettiğim bir eğitim dönemi diliyorum’’ dedi.