03.04.2020

DİN GÖREVLİLERİMİZİN VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU ÇALIŞMALARI

Pazar İlçe Müftülüğü Kur’an Kursu Öğreticileri, İmam Hatipler ve Müezzin-Kayyımlar , koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların eksiklerini gidermek amacıyla tüm mahalle ve köylerde çalışmalarına hızla devam etmektedirler.

Koronavirüs salgının önlenmesi amacıyla alınan tedbirler arasında 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan ve bugün itibariyle de 20 yaş altı vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı getirildi.  Bunu üzerine, polis, jandarma, sağlık personeli ile cami görevlileri 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşların ihtiyacını karşılamak üzere seferberlik başlattı.Salgınla mücadelede dikkat edilmesi gereken 14 kural tek tek anlatıldı.

Tokat Valiliği tarafından oluşturulan ve İlçemizde de Kaymakamız Sinan KORKMAZ  başkanlığında oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu 155,156 iletişim çağrı merkezlerine 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlardan gelen talepleri ulaştırıyor.

‘”Evde Kal Sağlıklı Kal’” çağrılarına riayet eden ve her türlü ihtiyaçlarını ileten ihtiyaç sahiplerinin eksiklerini gidermek üzere, Merkez Kasaba ve Köylerde görev yapan din görevlilerimiz de vatandaşlarımızın hizmetine koştu. Kendi mahallelerinde ve köylerindeki ihtiyaç sahiplerini evlerinde ziyaret ederek  gelen talepleri ve istediklerini yerine getiriyor.

Vatandaşların gönüllerini fetheden din görevlileri yaptıkları yardımlarla hayır duaları alıyorlar.

“Taleplerin karşılanması Pazar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kapsamında yürütülüyor.”

( Talepler doğrultusunda ihtiyaç sahiplerinin istekleri yerine getirilecektir. )

BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM  LÜTFEN EVDE KAL.