22.11.2018

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI PROGRAMLARI

Reşadiye İlçe Müftülüğü olarak, 2018 yılı Mevlidi-i Nebi haftası için Başkanlığımızca belirlenen tema çerçevesinde gençlerimize yönelik programlar düzenledik.
Hafta münasebetiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak ilçe merkezinde bulunan okullarda eğitim öğretim gören gençlerimize Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Ali ÖZDEMİR tarafından "Günümüzde Gençlik Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu konferans verildi. Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen konferansa İlçe Kaymakamımız Murat METE, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Program, İstiklal marşının okunması ve saygı duruşunun ardından Reşadiye Fen Lisesi Öğrencilerinden Fatih ÖTER’in okuduğu Kur’an tilaveti ile devam etti. İlçe Müftümüz Necmettin SAYDAN,  Peygamber efendimizin (SAV) örnek ahlakından bahsederek gençlerle olan iletişimini, gençlere verdiği değeri efendimizin hayatından ve sahabelerin hayatlarından örnekler vererek anlattı.           Programa katılımlarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Ali ÖZDEMİR’e, İlçe Kaymakamı Murat METE’ye, Protokole ve katılımcılara teşekkür etti. Hafta münasebetiyle, Tokat İl Müftülüğü Vaizesi Hacer Şahin YILDIZ tarafından İlçemiz Merkez camiinde bayanlara yönelik konferans verildi.  Hz. Muhammed (S.A.S.)’in doğduğu gece olan Mevlit Kandili, Merkez Camii’nde okunan Mevlid-i Şerif, Aşr- Şerifler, ilahiler ve dualarla kutlandı.

Hafta Münasebetiyle;

İlçemizde bulunan okullar görevlilerimiz tarafından ziyaret edildi. Müftülüğümüzce oluşturulan komisyon tarafından Şehit yakınları ve gazilerimiz ziyaret edildi. Kitap dağıtımı yapıldı.