28.05.2020

CUMA NAMAZI

Bilim Kurulunun aldığı tedbirler çerçevesinde, İçişleri Bakanlığının 18.05 2020 tarihli genelgesi gereği Reşadiye Kaymakamlığı, İlçe Müftülüğü, İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Bilim Kurulunun aldığı tedbirlere uyarak, İlçemiz Merkez, Kasaba ve Köylerinde belirlenen uygun yerlerde Cuma Namazı kılınacaktır.

Buna Göre :

İlçe Merkezinde, İmam-Hatip Ortaokulu bahçesi (Eski Reşadiye Lisesi), Mehmet Akif Ersoy İlkokulu bahçesi, Burhanaras İlkokulu bahçesi ile Reşadiye İmam-Hatip Lisesi pansiyon bahçesi olmak üzere;

a- Tozanlı Bölgesinde Dutdibi Ortaokulunun bahçesi

b- Bozcalı Kasabasında Pazar yeri

c- Bereketli Kasabası Pazar yeri

d- Baydarlı Kasabası Okul bahçesi

e- Cimitekke Kasabası Belediye yanı yeşil alan

f- Hasanşeyh Kasabası Merkezi Cami önü olmak üzere buralarda kılınacak.

3-  Diğer Köy ve Mahallelerde kesinlikle Cuma namazı kılınmayacaktır.

4- Cuma namazı için tespit edilen yerlerde güvenlik tedbirleri Jandarma ve Emniyet tarafından alınacaktır. Cemaatin alana yerleştirilmesi Cuma namazının sevk ve idaresi İlçe Müftülüğünce oluşturulan Cuma Heyeti tarafından gerçekleştirilecektir.

5- 65 yaş üstü, 20 yaş altı ve hastalık belirtileri taşıyan vatandaşlarımızın Cuma namazına katılmaları Bilim Kurulu tarafından alınan tedbirler gereği engellenecektir.

6- Alana gelecek olan vatandaşlarımızın abdestini daha önceden almış bir vaziyette, maskeli ve seccadesiyle birlikte gelmeleri, gösterilen alana sosyal mesafeye uyarak oturmaları, namaz süresince maskelerini çıkarmamaları sağlanacaktır.

7- Namaz uzun tutulmadan en kısa şekilde tesbihat yapılmaksızın en arka saftan başlanmak üzere sırayla çıkışlar sağlanacaktır.

8- Namaz çıkışında musafaha, sohbet ve benzeri sosyal mesafeyi ihlal edecek tutum ve davranışlara müsaade edilmemesi yönünde tedbirler alınacaktır.

9- Namaz sonrasında seccadelerin yıkanması gerektiği yönünde cemaate bilgilendirilmede bulunulacaktır.

10- Hava ve iklim şartları uygun olmadığı takdirde herhangi bir kapalı alanda Cuma namazı kılınmayacaktır. Camilerin kapalı alanları açılmayacaktır.

İlçe Halkımıza Duyurulur.