15.10.2021

İL MÜFTÜSÜ ABDULLAH PAMUKLU’DAN MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI MESAJI

Alemlerin Efendisi, Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilini ve 18-24 Ekim Mevlid-i Nebi Haftasını birlik ve beraberlik içerisinde bir kez daha idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız.

18 Ekim 2021 Pazar gününü Pazartesiye bağlayan gece, Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’in doğduğu gece Mevlid Kandili’dir. Diyanet İşleri Başkanlığımız her sene olduğu gibi bu sene de Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)’in örnek hayatını model almak ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi gün yüzüne çıkarmak amacıyla her yıl  Mevlid-i Nebi Haftası’nda belirli bir konuyu gündeme taşımakta ve o konu etrafında çeşitli etkinliklerle Hz. Peygamber (s.a.s)’in yaşantısının ve sünnetinin tanınmasını sağlamaktadır. Bu sene de Başkanlığımız tarafından Mevlid-i Nebi Haftası’nda “Peygamberimiz (s.a.v) ve Vefa Toplumu” konusunun ele alınması kararlaştırılmıştır.

Peygamber Efendimiz (s.a.v), her alanda olduğu gibi değerler alanında da bütün insanlığa örnek olmuş, arkadaşlarına, dostlarına, çevresine ve İslam’a hizmet edenlere her zaman vefalı davranmıştır.  Mekkenin fethinden sonra Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.s)’in yola çıktığı arkadaşlarını bırakmaması, “kimse kabul etmezken siz benim kardeşlerimi kabul ettiniz, benim ölümüm de yaşamım da sizinle.” demesi ve her sene kendisine getirilen ikramlardan, Hz. Hatice (r.a)’nın vefatından sonra bile ilk olarak onun  arkadaşlarına, dostlarına dağıtması, vefat eden kişilerin ailelerinin ihtiyaçlarını karşılaması, çocuklarına bakması bizlere vefanın en güzel örneklerini göstermektedir. Günümüzde teknolojik gelişmeler ve özellikle son dönemde yaşadığımız pandemi dönemi bizleri değerlerimizden ne yazık ki uzaklaştırdı. Yaşadığımız en büyük sıkıntıların, bunalımların sebebi Kur’an-ı Kerimi okumamak ve Peygamberimiz (s.a.v)’in sünnetinden uzaklaşmaktır. Gelin bu Mevlid-i Nebi Haftası bizim için yeni bir milat olsun. Evlerimiz ve gönüllerimiz Kur’an-ı Kerim’in huzuruyla dolsun, hayatımız da Peygamberimiz (s.a.v.)’in rehberliğinde olsun.

Bu vesileyle, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen” Hz. Peygamberimiz (s.a.v)’in aziz ve yüce hatırası adına düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftasının vatandaşlarımıza, ülkemize, dünyanın çeşitli yerlerinde yaşamakta olan Müslüman kardeşlerimize ve bütün insanlığa hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, selam, dua ve hürmetlerimle...

Abdullah PAMUKLU
                                            İl Müftüsü