16.07.2024

TOKAT’TA 100. YILDA 100 ETKİNLİKTE BULUŞTUK

Tokat'ta Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 100. yılı kutlamaları kapsamında "100. Yılda 100 Şenlikte Buluşuyoruz“ etkinliği düzenlendi. Vakıf Katılım sponsorluğunda ve Tokat İl Müftülüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen şenliğe, Tokat müftülüğüne bağlı yaz Kur'an kursu öğrencileri, aileleri ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 6 bin öğrenci ve velisinin katılımıyla Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda coşkulu bir program gerçekleşti.

Kur'an tilaveti ile başlayan programda İl Müftüsü Esat Yapıcı konuşmasında, yaz kurslarında sadece Kur'an eğitimi vermediklerini, temel dini bilgiler, ahlaki bilgiler ve sosyal etkinlikler de düzenlediklerini söyledi.

Programda çocuklar için Hüseyin Goncagül ve ekibiyle; Nasrettin Hoca ve Karagöz oyunları, cambaz gösterisi, jonglör gösterisi ve kukla gösterisi gibi eğlenceli etkinlikler yer aldı. Çocuklar bu gösterilere büyük ilgi gösterirken, doyasıya eğlendiler. Etkinlik, çocuklara yapılan ikramla sona erdi.

"100. Yılda 100 Şenlikte Buluşuyoruz“ , Tokat'ta büyük ilgi gördü ve çocuklar için unutulmaz bir gün oldu.