16.07.2024

TOKAT’TA 15 TEMMUZ COŞKUYLA KUTLANDI

Tokat, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü münasebetiyle bir dizi program gerçekleştirildi.

15 Temmuz sabahı Şehitlik ziyareti gerçekleştirildi ve Erenler Şehitliği'nde şehitlerimiz için saygı duruşu ve dua programı düzenlendi. 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Mevlid Programı ise Tokat Alipaşa Camii'nde gerçekleştirildi. Programda şehitlerimiz için mevlid okundu ve dualar edildi.

15 Temmuz Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nda Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla bir tören düzenlendi. Tören kapsamında İstiklal Marşı okundu, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlama mesajları verildi, günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı,15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri anma töreni düzenlendi, saygı duruşu ve Andımız okundu, 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri için dua edildi ve Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı göndere çekildi.

Yoğun katılımın sağlandığı program 15 Temmuz gecesi saat 00.13'te Türkiye genelindeki tüm camilerde olduğu gibi Tokat'taki camilerde ve Cumhuriyet Meydanı'nda salâ okundu. Okunan salâ sonrası İl Müftüsü Esat Yapıcı'nın 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitlerimiz için yaptığı dua ile program sona erdi.

Son olarak programlar kapsamında 16 Temmuz Karşıyaka GOP Camii'nde sabah namazı buluşması yapıldı.