06.05.2021

TOKAT MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK MERKEZİNDEN KADINLARA YÖNELİK ÇEVRİMİÇİ KADİR GECESİ PROGRAMI

Tokat Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi tarafından 08 Mayıs Cumartesi'ni Pazar'a  bağlayan gece "Kadir Gecesi" olması dolayısıyla kadınlara yönelik çevrimiçi “Kadir Gecesi Özel Programı” düzenlenecek.

Program,Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak akabinde Kadir Gecesinin önemi ile ilgili yapılacak vaaz ile devam edip,ilahilerin okunması ve hatim duası ile sona erecek.
      Yapılacak programla ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU, "Hayatımıza sayısız güzellikler katan rahmet, bereket ve arınma mevsimi Ramazan ayının son günlerini yaşarken bir Kadir gecesine daha kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. 08 Mayıs Cumartesi'ni Pazar'a  bağlayan gece Kadir gecesi olarak hep beraber idrak ve ihya edeceğiz.

Bu geceyi diğer bütün zamanlardan üstün kılan en önemli özellik; “Ey insanlar! İşte size Rabbinizden bir öğüt, kalplere bir şifa ve inananlar için yol gösterici bir rehber ve rahmet (olan Kur’an) geldi” (Yûnus, 10/57) ayetiyle insanlığın ufkunu aydınlatan hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’in bu gece nazil olmaya başlamasıdır. Zira o Kitap, bizi birbirimize yaklaştıracak, kardeş kılacak, hayatı güzelleştirecek en önemli hazine olarak Rabbimizin insanlığa son vahyidir.
Bu vesileyle Tokatlı bütün hemşehrilerimizin kandilini kutlar Programımıza tüm hanım kardeşlerimizin iştirak etmelerini bekleriz." açıklamalarında bulundu.