06.05.2021

TOKAT İL MÜFTÜSÜ ABDULLAH PAMUKLU’DAN KADİR GECESİ MESAJI

Biz kullarını bin aydan daha hayırlı olan Mübarek Kadir Gecesine ulaştıran,bizleri bu gece inmeye başlayan Vahye muhatap kılan alemlerin Rabbi Yüce Allah’a yarattıklarının sayısınca hamd-ü senalar olsun.
sınırsız salat-ü selam olsun.

Rahmet, mağfiret ve arınma iklimi Ramazanın sonuna yaklaştığımız günlerde 8 Mayıs Cumartesi gününü Pazara bağlayan gece Rabbimizin İfadesiyle “Bin aydan daha hayırlı” olan Kadir gecesine kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşayacağız. Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de “Şüphesiz biz Kur’an’ı, Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerde iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir”(Kadir Suresi, 1-5) buyurarak bu gecenin ne kadar mübarek ve önemli bir gece olduğunu haber vermiştir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) de bu gecenin kıymetini “Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah’tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır” şeklinde ifade etmiştir.
       Kadir kelimesinin anlamlarından birisi de ölçüdür.Yüce Allah Kur’an-ı Kerimi bu gece indirmek suretiyle inananlara bir hayat ölçüsü sunmuş oluyor.Müslüman,Allah ve Rasulünün ortaya koyduğu ölçüleri kabul eden kimse demektir.Müslüman kendisi için konulan bu ölçülere göre hayatına yön verir.Ölçüler istikametinde düşünen ve yaşayan müslüman asla bu ölçülerle oynamaz.

Yüce Rabbimiz idrak ettiğimiz Ramazan ayı ve Kadir gecesi hürmetine, bu gecede nazil olan Kur’an hürmetine, alem-i İslam’ı ve tüm insanlığı içerisinde bulunduğumuz salgın musibetinden en kısa zamanda kurtarsın.Yağmur yüklü bulutların getirdiği rahmet gibi gelen ve hayır cevherlerini üstümüze boşaltarak bizlere mutluluk veren, bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi, Rabbimiz tarafından biz kullarına bir lütuf olarak bahşedilmiştir. Bu nimet, biz Müslümanlar için dileklerimizin ve isteklerimizin Rabbimize arz edilmesi için bir fırsat olacaktır.
 Bu duygu ve düşüncelerle,bu gece ihya edeceğimiz Kadir gecesinin aile efradımız, Tokat’ımız, milletimiz, İslam alemi ve insanlık için hayırlar güzellikler getirmesini ve uzun süredir yaşadığımız salgından en kısa sürede kurtuluşa vesile olmasını Yüce Rabbimden temenni ediyorum.

Abdullah PAMUKLU
                       İl Müftüsü