09.06.2021

KIZILAY’DAN TOKAT İL MÜFTÜSÜ ABDULLAH PAMUKLU'YA BRONZ MADALYA

Kızılay’a 15 kez kan bağışında bulunan İl Müftümüz Abdullah PAMUKLU'ya bronz madalya verildi.
Konuya dair değerlendirmede bulunan İl Müftümüz Abdullah PAMUKLU  “Hem insan hayatına verdiğimiz değer bakımından hem de hayatın zor zamanlarında hasta kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek bakımından kan bağışı son derece önemli sorumluluktur. "Bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir."  buyuran bir dinin mensubu olarak  bu husustaki hassasiyetimizi de belirtmek isteriz.Özellikle koronavirüs salgını yaşadığımız şu günlerde Kızılay’a olan kan bağışının azalması acil hastaların kan ihtiyacının karşılanması bakımından olumsuz bir tablo oluşturuyor. Bu anlamda bugünlerde yapılacak kan bağışı çok önemli. Candan cana giden en büyük sadakadır kan bağışı. Hem hasta kardeşlerimizin zor zamanlarında kan aramak gibi bir probleminin kalmaması için hem de insan hayatına verdiğimiz değeri ortaya koymak bakımından önem arzetmektedir.
İl Müftüsü PAMUKLU, hiç kimsenin bu iyiliği, diğer kardeşlerinden esirgememesi gerekir. Kurum olarak değişik kampanyalarla personelimiz Kızılay’ın Kan Bağış Merkezlerine müracaat ederek kan veriyorlar. Şu anda kan ihtiyacı olan hastalarımıza şifa oluyorlar.
Ayrıca Türk Kızılay’ına Kan Bağışı Merkezi fark etmeksizin 10 kez bağış yapan bağışçıya Bronz Madalya, 25 kez bağış yapana Gümüş Madalya, 35 kez bağış yapana Altın Madalya, 45 kez bağış yapan bağışçıya da Plaket takdim ediliyor. Kan bağışına devam ederek altın madalya kazanmayı hedefliyoruz.Kan ihtiyacı olan hastalar için başta personelimizi ve vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyorum." açıklamalarında bulundu.