11.06.2021

TOKAT MÜFTÜLÜĞÜ GENÇLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜNDEN ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası münasebetiyle Tokat Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünün yaptığı etkinlikle Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kampüsünde doğaya zarar veren şişe, plastik, kağıt ve diğer atıklar gençler tarafından toplandı. Gençlik Koordinatörlüğü,
“Temiz neslin yolu temiz çevreden ve doğa bilincinden geçer” sloganıyla yapılan etkinlikte, doğayı koruma konusunda farkındalık uyandırmak, çevre sorunlarına dikkat çekmek, giderek artan çevre sorunlarına karşı halkımızı bilinçlendirmeyi amaçlamıştır.
Din Görevlilerimiz, Kur’an Kursu Öğreticilerimiz ve 103 gencimiz katıldığı etkinlikte, Pandemi sürecinde öğrencilerin kampüste olmamasını dikkate alarak ağaçların altlarında kalan atıkları ve çevreyi temizleyerek yeni öğretim yılına daha temiz bir kampüs hazırlamaya çalıştılar.
Etkinlikte konuşan Tokat İl Müftü Yardımcısı Cabir ÇELİK, Yüce Allah’ın içerisinde yaşadığımız dünyayı en mükemmel şekilde,insan ile doğa arasında bir denge üzerinde yarattığını,bu dengenin bozulmaması gerektiğini ve insanının çevresine emanet bilinci ile bakmasının önemini vurgulayarak,
 böyle güzel bir organizasyonu düzenleyen Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve gençlere teşekkür etti.