15.07.2021

TOKAT İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN 15 TEMMUZ PROGRAMLARI

Tokat İl Müftülüğü tarafından 15 Temmuz şehitleri özelinde, tüm şehitlerimiz için, Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutularak dua yapıldı.
Tokat Müftülüğü ,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla önemli etkinliklerde bulundu.
  Bu bağlamda düzenlenen programlar kapsamında, öğle namazından önce merkez Alipaşa Camiinde  şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.
Merkezi sistemle tüm camilerden ortak yayınlanan program, müftülük resmi sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlandı.
Okunan Kur'an-ı Kerim ve mevlid-i şerifin ardından İlçe Müftü Yardımcısı Cabir ÇELİK tarafından başta 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler için okunan hatimlerin duası yapıldı.Programa kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İkindi namazı öncesi yine Alipaşa camiinde, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Mevlid-i Şerif okutuldu. Mevlid sonrası İl Müftü Yardımcısı Haydar HÜYÜK tarafından dua yapıldı.
Saat 20:00’de Cumhuriyet meydanında Tokat Valiliğimiz tarafından organize edilen, 15 Temmuz programında, Şehitler camii Müezzin Kayyımı Ahmet Hüdayi KARAKURAN, Takyeciler camii İmam Hatibi Halit SERT ve Alipaşa camii Müezzin Kayyımı Okan SAĞDIÇ Kur’an-ı Kerim, ilahi ve kasideler okudular. Ardından İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU,dua için kürsüye çıktı.Meydanı dolduran vatandaşlarımız İl Müftüsü PAMUKLU’nun ümmeti kucaklayıcı duasına amin diyerek katıldılar.Program gece saat 00:13’te okunan salalar ile sona erdi.