15.07.2021

TEMMUZ AYI DİN GÖREVLİLERİ AYLIK MUTAD TOPLANTISI YAPILDI.

Tokat İl Müftülüğü 2021 yılı Temmuz ayı, aylık mutad personel toplantısı maske-mesafe kuralına uygun olarak 15 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 09.30'da Karşıyaka Gazi Osman Paşa Merkez Camiinde yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Diyanet İşleri Başkanlığınca tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) 15 Temmuz hain darbe girişimi kapsamında hazırlanan "Din İstismarı ile Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi" ile ilgili sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen talimatlar personele tebliğ edildi.
      İl Müftümüz Abdullah PAMUKLU "15 Temmuz 2016 gecesi devletimizi yıkmaya, vatanımızı işgal etmeye, milletimizi yok etmeye kasteden ihanet çetesi FETÖ karşısında aziz milletimiz sergilemiş olduğu şanlı mücadele sayesinde İstiklal ve istikbalini korumayı başarmıştır. Devletin bekası, milletin huzuru için canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize Allah'tan şifa diliyoruz" diyerek konuşmalarına başladı.

İl Müftümüz Abdullah PAMUKLU “Din İstismarı İle Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi” konulu sunum gerçekleştirdi.
PAMUKLU sunumunda "Bilindiği üzere ülkemiz çok kısa süre önce dini duyguları amaçlarına araç kılan FETÖ gibi bir örgütün ihanetiyle karşı karşıya gelmiş ve milletimizin onurlu mücadelesiyle bu ihanet geri püskürtülmüştür. İhanetler karşısında Rabbimiz devletimize ve  milletimize yardım etmiş,bizleri yalnız bırakmamıştır.
Unutmayalım ki FETÖ, İslam’ın yüce hakikatlerini kendi menfaati için kullanmıştır. Dinimizin temel değerlerini ve kavramlarını tahrif etmiştir. İnsanımızın dinî duygularını istismar etmiştir. Suret-i haktan görünerek aramıza fitne ve fesat tohumları ekmekten, bozgunculuk yapmaktan asla çekinmemiştir.
Bir daha böyle bir tabloyla karşılaşmamak için bize düşen, Kur'an'ı Kerim’in rehberliği ve Peygamberimizin örnekliğiyle güvenilir kaynaklardan aldığımız sahih doğru dini bilgiyle hayatımıza yön vermek ve toplumu aydınlatmak olacaktır.
Millî ve manevî değerlerimizi istismar etmek isteyenlere asla fırsat vermemektir. Ülkemizi ve milletimizi fitneye sürüklemek isteyen istismarcılara karşı yekvücut, tek yürek olmaktır."ifadelerinde bulundu.İl Müftüsü PAMUKLU,sunumlarını bitirirken "Geçmişten günümüze din ü devlet, mülk ü millet yolunda canından geçen aziz şehitlerimize ve dâr-ı bekâya irtihal eden kahraman gazilerimize Yüce Rabbimden rahmet diliyorum." dedi.
[14:56, 16.07.2021] Cabir Hocam: TOKAT MÜFTÜLÜĞÜ İL GENÇLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜNDEN 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI

Tokat Müftülüğü İl Gençlik Koordinatörlüğü tarafından yapılan programla, 15 Temmuz şehitleri şehitler anıtı önünde anıldı.

Program, Ömer Faruk ŞANVER tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Gençlik Koordinatörü Semih ÖĞRÜNÇ tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından, 10 gencimiz tarafından istiklal marşı okundu. Ardından, İstiklal marşı okuma Türkiye 1.’si Mehmet Akif ERSOY, “30 Kuş” şiirini seslendirdi.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşan İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU; “Millet olarak acı bir tecrübe yaşadık. Din istismarcılarının yaptığı bu hain darbe girişiminin içinde olan herkesi lanetliyoruz. Rabbim bir daha böyle bir süreci ülkemize milletimize…