15.07.2021

TOKAT MÜFTÜLÜĞÜ İL GENÇLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜNDEN 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI

Tokat Müftülüğü İl Gençlik Koordinatörlüğü tarafından yapılan programla, 15 Temmuz şehitleri şehitler anıtı önünde anıldı.

Program, Ömer Faruk ŞANVER tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Gençlik Koordinatörü Semih ÖĞRÜNÇ tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından, 10 gencimiz tarafından istiklal marşı okundu. Ardından, İstiklal marşı okuma Türkiye 1.’si Mehmet Akif ERSOY, “30 Kuş” şiirini seslendirdi.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşan İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU; “Millet olarak acı bir tecrübe yaşadık. Din istismarcılarının yaptığı bu hain darbe girişiminin içinde olan herkesi lanetliyoruz. Rabbim bir daha böyle bir süreci ülkemize milletimize yaşatmasın. İnşallah bundan sonraki süreçte de 15 Temmuz’u unutturmamak için bu tür etkinlikler, faaliyetler ve ortak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.Bu bayrağı kanlarıyla çizen ve bize emanet eden ecdada layık gençler olarak, bayrağın ne manaya geldiğini ve ruhunu bilen insanlar olarak, gerektiği zaman canımızı, malımızı vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha deklare etmek istiyoruz” dedi.

Program sonunda, şehitlerimiz için Din Görevlileri tarafından okunan Hatm-i Şeriflerin duasını İl Müftü Yardımcısı Cabir ÇELİK yaptı.