28.07.2021

TOKAT İL MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN 2021 YILI CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI MÜNASEBETİYLE PERSONELE YÖNELİK YARIŞMALAR YAPILDI

2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri haftası etkinlikleri çerçevesinde “Hutbe Yazma”, “Şiir Yazma”, “Proje” ve Bilgi yarışmaları düzenlendi.

Personelin mesleki ve kişisel yönden kendilerini geliştirmeleri, planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları, hizmet aşkı ve heyecanını kaybetmeden görevlerini cesaretle icra etmeleri ve hizmet süresince kendilerine güven duymalarını sağlamak amacıyla yapılan yarışmalar 27-28.07.2021 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Hutbe yazma, Şiir yazma ve Proje yarışmalarının değerlendirilmeleri 27.07.2021 tarihinde İl Müftülüğünde yapıldı. Hutbe yazma yarışmasında İl vaizi İlhan ÇAKIR 1., Şiir yazma yarışmasında Niksar Çatak köyü Camii İmam Hatibi Adem ÇANTEPE, Proje yarışmasında ise, Tokat merkez Hz. Osman Kur’an Kursu öğreticisi Çiğdem Özay 1. oldu.

28.07.2021 tarihinde Molla Hüsrev Yatılı Bölge Kur’an Kursu’nda gerçekleşen bilgi yarışmasına İl ve ilçelerden 37 görevlimiz başvurdu. “Amme Cüzü Meal ve Tefsiri” kitabından sorumlu olan yarışmacılar Türkiye finalinde ilimizi temsil etmek için ter döktüler.

Bilgi yarışmasında dereceye girenlerin isimleri;

1. Ahmet ALP (Erbaa Nurettin ve Hacı Reyhani Saracoğulları Camii İmam Hatibi)
2. Süleyman AKYEL ( Ahmetağa Camii Müezzin Kayyımı)
3. Rüstem UÇAR  (Pazar Bağlarbaşı Köyü Çaylak mah. Camii İmam Hatibi)

Yarışmalarda 1. olanlar Türkiye finalinde ilimizi temsil edeceklerdir.