03.08.2021

KUR'ANIMI OKUYORUM SPORUMU YAPIYORUM

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Tokat merkez ve ilçelerde spor salonlarının kapılarını yaz Kur'an kursu öğrencilerine açtı.

Tokat Valiliğimizin "Spor Tokat" projesi kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince çocuklarımızın zihinsel ve bedensel gelişimlerini artırmak amacıyla Tokat İl Müftülüğüne bağlı yaz Kur'an kurslarında eğitimine devam eden öğrenciler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün komplekslerinde okuma ve sportif faaliyetlere devam ediyor. Yaz Kur'an kursu öğrencileri eğitimle birlikte spor tesislerindeki bir çok branştan faydalanıyorlar.

Tokat İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU, "Başkanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasındaki protokolü Tokat'ımızda etkin bir şekilde uyguluyoruz. Öğrenci velilerinin, bu tür etkinliklerden memnuniyetlerini bizlere iletmeleri hizmetlerimize önemli bir ivme katıyor. Çocuklarımızın zihnen, bedenen ve ahlaken güzel yetişmeleri için kurumlar arası işbirliği bugün daha da büyük bir önem arz etmektedir. Geleceğimizin sağlam ve emin ellere teslim edilebilmesi; ancak bugünün çocuklarının çok iyi yetiştirilmesi ile mümkündür." diyerek projeye büyük bir önem verdiğini dile getirdi.