20.01.2022

TOKAT İL MÜFTÜLÜĞÜ VE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA “DEĞERLER EĞİTİMİ” PROTOKOLÜ İMZALANDI

Tokat İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında okullarda ve pansiyonlarda düzenli olarak verilen “Değerler Eğitimi” protokolü imzalandı.

İmzalanan protokole göre “Değerler Eğitimi”; Tokat İl ve İlçelerinde ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında öğrenci, öğrenci velileri, öğretmenler, okul yöneticileri ile İl/ İlçe Müftülük personellerinin katılımıyla yürütülecek.

Bu protokol ile öğrencileri, toplumsal ve evrensel değerlerle donanmış ve bu değerlerle yaşamayı yaşam biçimi haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmek, temel insanî değer ve erdemlerin kazandırılması ve bunların yaşam biçimine dönüştürülmesi hedefleniyor.

İl Müftüsü Abdullah Pamuklu: “Kur’an-ı Kerim’de Cenab-ı Allah verilen nimetlerin sayılamayacak kadar çok olduğunu ifade ediyor. Bir aileye de en büyük nimet çocuktur. En büyük değerlerimiz, istikbalimiz onlardır. Diğer yandan ahlâki erdem ve değerlerin bir toplumu ayakta tutan temel dinamikler olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda ailelerimizi ve çocuklarımızı korumak amacıyla Tokat İl Müftülüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında ‘Değerler Eğitimi” protokolünü imzaladık. Bireyler olarak, saygımız bitmesin, milli ve manevi duygularımız tahrip olmasın, nesillerimiz bozulmasın istiyoruz. İmzaladığımız bu protokolün hayırlı hizmetlere vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.”dedi.