27.04.2022

İL MÜFTÜ VEKİLİ MUSTAFA ÖZDEMİR’DEN KADİR GECESİ MESAJI

Rahman ve Rahim olan adıyla

Bizleri onbir ayın sultanı Ramazan ayına ve onun içerisinde bulunan bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesine ulaştıran Cenab-ı Hakk’a hamd, en güzel örneğimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya (s.a.s) efendimize salat ve selam olsun.

Allah (c.c.) Kadir Suresi mealinde “Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. ” buyurarak Kur’an-ı Kerim’in bizleri bu gecede şereflendirdiğini ve bu gecenin Kur’an’ın nuruyla bin aydan daha hayırlı olduğunu söylemektedir.

Yine bu gecenin anlam ve önemi noktasında Peygamber Efendimiz (s.a.s) "Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah'tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır" (Buhârî, Kadir 1) buyurmuştur.

Bu gece hakkında Hz. Aişe Validemiz (r.a.) Efendimize şöyle bir soru yöneltmiştir: Ey Allah’ın Resulü! Kadir gecesinin hangi gece olduğunu bilecek olursam, o gece nasıl dua edeyim? diye sordum. “Allahım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni bağışla! diye dua et” buyurdu.

Allah merhametlidir merhamet edeni sever, o halde bizler de herkese merhamet edelim. Allah affedicidir affedenleri sever gelin bizler de affedelim. Küslüklüleri bir kenara bırakalım artık. Allah kusurları bağışlar, hatalarımız için insanlardan özür dileyelim. Kardeşlerimize karşı merhametli davranalım. Hataları bağışlayalım. Kusurların peşine düşmeyelim. Günahları örtelim. Beraberce Rabbimize yönelelim. Birlik ve beraberliğimizi kenetlendirelim. Böyle yapalım ki, bizlere merhamet edilsin, hatalarımız bağışlansın, kusurlarımızın üzeri örtülsün. Hepsinden ötesi Mevla’mız bizden razı olsun, bizi sevsin.

Yüce Rabbim, içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayını, idrak edeceğimiz Kadir gecesini ve nihayetinde kavuşmayı umut ettiğimiz Ramazan Bayramımızı bizlere hayırlı kılsın. Bu gecenin kadrini kıymetini bilenlerden eylesin. Kadir gecesinin ve bu mübarek günlerin hürmetine hatalarımızı, yanlışlarımızı ve günahlarımızı affeylesin. Bayram sabahına hayırlar içerisinde, sevdiklerimizle beraber ulaşmayı güzel bir bayram geçirmeyi bizlere nasip etsin.

Bu duygu ve düşünceler ile Kadir gecenizi tebrik ediyor, milletimiz ve tüm İslam âlemi için hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Mustafa Özdemir

İl Müftü Vekili