29.06.2022

TOKAT'TA YAZ KUR'AN KURSLARI BAŞLADI

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl 90 bini aşkın cami ile uygun mekanlarda düzenlenecek olan yaz Kur'an kurslarında eğitim başladı.
Kur'an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi derslerin işleneceği yaz Kur'an kursları, Diyanet İşleri Başkanlığının yaygın din eğitimi programları kapsamında ülke genelinde başladı.
27 Haziran Pazartesi günü itibariyle Tokat İl Müftülüğü bünyesindeki tüm Kur' an Kurslarında ve camilerde Yaz Kur'an Kursları başladı.
2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları'nda eğitim-öğretim tek dönem halinde 27 Haziran - 26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştirilecek. Ayrıca eğitimler talepler doğrultusunda öğleden önce veya sonra günde 3 saat şeklinde planlanacak ve 8 hafta sürecek.