09.08.2022

TOKAT İL MÜFTÜLÜĞÜ GÖÇ VE MANEVİ DESTEK KOORDİNATÖRLÜĞÜ AFGANLI MÜLTECİLERİN MUHARREM AYI ETKİNLİKLERİNE KATILDI

Tokat İl Müftülüğü Göç ve Manevi Destek Koordinatörlüğü, Afganlı Mültecilerin Muharrem ayı etkinliklerine katılım sağladı.

Etkinlikte konuşma yapan Göç ve Manevi Destek Koordinatörü Mehmet Emin Kılıç:"Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazî anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Milletimiz, asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de; “farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları”, “birlik” gibi kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yapmaya, birlikte yaşamanın sembolünü tadarken muhabbeti paylaşmaya devam etmektedir.Milletimizin geleneğinde önemli bir yeri bulunan Aşûre, sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberliğin, paylaşma ve dayanışmanın sembolü olmuştur. Bu vesileyle bir kez daha Hz. Hüseyin ve Kerbelâ şehitleri ile birlikte, Bedir’den Çanakkale’ye, İstiklal mücadelemizden 15 Temmuz’a, mukaddesat uğrunda, hak hakikat yolunda en aziz varlığı olan canını feda eden bütün şehitlerimizi, saygıyla, rahmetle, hürmetle, ihtiramla yâd ediyorum. " dedi.