28.11.2022

TOKAT'LI UMRECİLER DUALARLA UĞURLANDI

Tokat İl Müftülüğü Özel 1 Umre Organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek 193 kişilik umre kafilesi için Tokat Havalimanı’nda program düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ilahiler okunarak salavatların getirildiği programda konuşan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, umre seferlerine Tokat'tan yoğun ilgi gösterildiğini söyleyerek;  "Geleneğimizde uğurladığımız misafirlerimizi hep ‘güle güle’ diye uğurlarız. Bunun manası gelişiniz de dönüşünüz de hep Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'e olsun demektir. Gül Efendimizi temsil eder. Gül bahçesine girmişçesine, üzerinize gül kokusu sinmişçesine ve ashabın güzel ahlakını kuşanmış olarak inşaallah güzel Tokat’ımıza ve yuvanıza dönmeyi Allah nasip eylesin. Bu güzel dilek ve temenniler ile sizi Allah’a emanet ediyorum. Yolunuz açık olsun. Güle güle gidin, güle güle gelin.  Allah gidenlere bir kere daha gitmeyi nasip etsin, gidemeyen kardeşlerimize en yakın zamanda o güzel yerleri görmeyi nasip eylesin. Allah’ın selameti üzerinize olsun, salimen gidin ganîmen dönün inşallah." dedi.

Ayrıca İl Müftüsü Pamuklu, Hac ve Umre bürosuna, bu programda emeği geçen hocalara teşekkürlerini iletti.

İl Müftü Yardımcısı Haydar Hüyük’ün  yaptığı duanın ardından umreci kafilesi kutsal topraklara uğurlandı.