10.01.2023

İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLERE SES VE MAKAM EĞİTİMİ VERİLECEK

Tokat İl Müftülüğü ve Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ‘Okulumda Müzik Projesi’ kapsamında yürütülen “İmam Hatiplerde Ses ve Makam Eğitimi” tanıtım toplantısı bugün yapıldı. Proje kapsamında geleceğin hafız ve hocalarına Kuran’ı Kerim’i güzel okuma ve makam eğitimleri verilecek.

GOP Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Müzik Öğretmeni Proje Koordinatörü Murat Ağıl yönetiminde Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından işaret dili ile İstiklal Marşı okundu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tanıtım videosu ile devam eden programda konuşan Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, ses ve makam eğitiminin önemine dikkat çekerek, “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımızla yapılan proje neticesinde birkaç senedir illerimizde çok harika programlar oluyor. Toplantımızda birbirinden değerli musiki ve müzik üstadı arkadaşlarımız var. Milli Eğitim Müdürlüğümüzde kadro mükemmel. Proje kapsamında hafızlık okulumuzda ki kız öğrencilerimiz ile başlangıç yaptık. Tabii ki çocuklarımızı kabiliyetlerine göre değerlendirmek lazım. Güzel sesli hafızlar, Kur'an ı Kerim'i güzel sesle icra eden hocalar hep aranır. Ağaç yaşken eğilir. Okul öncesi eğitimlerde yeni başlayan bir eğitim var, ritim eğitimi. Ses ve makam eğitimi ile dinletiler daha lezzetli hale geliyor. Onun için bizim mesleğimizde de hafızlıkta da, güzel ses ve musikiyi güzel bir şekilde icra etmek olmazsa olmazımız. Vekil imam sınavında aradığımız şartlar arasında güzel ses ve kabiliyet var. İşte bu kabiliyet burada kazanılıyor. Bu konuda özellikle musikiye değer veren Milli Eğitim Müdürümüze ve ekibine, Müzik Öğretmeni Proje Koordinatörü Murat Ağıl hocama, Okul Müdürü Kamil Yunal hocama, hafızlık hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.