05.05.2023

TOKAT İL MÜFÜTLÜĞÜ GENÇ UMRECİLERİ DUALAR İLE UĞURLAYARAK YOLCU ETTİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, illerdeki gençlik çalışmalarına katılan üniversite öğrencilerini umreye gönderiyor.

Bu kapsamda Tokat’tan umreye gönderilecek üniversite öğrencileri, dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu umre İbadetinin önemine değindiği konuşmasında: “Kutsal topraklara yapılan umre ibadeti, aynı zamanda kişinin Allah'a yakınlaşması için de bir fırsattır. O mekanlar sahabelerin ve Resülüllah (sav)’in gezdiği yerlerdir. Manevi atmosferinden istifade etmeye gayret edin. Bu manevi yolculuk, gençlerin kendilerini keşfetmeleri, hayatlarına yön veren değerleri hatırlamaları ve hatalarından ders çıkarmaları için de önemli bir fırsattır. İnşallah salimen gidip ganimen gidip gelmeyi Allah nasip eylesin, yolunuz açık olsun” dedi.

Tokat İl Müftü Yardımcısı Haydar Hüyük’ün yaptığı dua ile genç umreci kardeşlerimiz uğurlandı.