08.05.2023

EMEKLİ MÜFTÜ OSMAN ÖZER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Diyanet işleri başkanlığı bünyesinde bir çok kademede görev yapan emekli müftü Osman Özer vefat etti.

Kendisi eğitim hayatına Pazar İlçesi Bağlarbaşı (Fannı) Köyünde başlamış, daha sonra Tokat İmam Hatip Okulu'na kaydolmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nda İmam Hatip, Vaiz ve Müftü olarak 41 yıl hizmet vermiştir. 83 yaşında vefat eden emekli müftü Özer’in cenazesi 4 Mayıs Perşembe günü ikindi namazını müteakip Alipaşa Camii'nde kılınan namazın ardından Erenler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Pamuklu; “Osman Özer hocamız Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görev yaptığı yıllarda camilerde, vaazlarda ve din eğitimi alanındaki çalışmaları ile tanınmaktadır. Diyanet camiasında sevilen ve sayılan bir kişi idi, hocamıza Allah'tan rahmet diliyoruz” dedi.

Müftü Osman Özer’in vefatı, ailesi, sevenleri ve Diyanet camiası tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı.