17.05.2023

TOKAT ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Bayram Doğan, düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak İli Bestler Dereler bölgesinde düzenlenen operasyonda şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Bayram Doğan, Vali Numan Hatipoğlu, Milllet Vekilleri, protokol mensupları, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu şehidin yakınları ve vatandaşlar tarafından Tokat Havalimanı'nda karşılandı.

Şehit Bayram Doğan'ın cenaze namazı, ikindi namazını müteakip Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda kıldırıldı. İl Müftüsü Pamuklu cenaze töreninde:  “Değerli kardeşlerim, bugün burada, yüce İslam peygamberi Hz. Muhammed (sav) tarafından bildirilen gerçeği hatırlamak ve bir şehidimizi anmak için bir araya geldik. Allah Resulü (sav), Allah yolunda öldürülenlerin şehitlik mertebesinde olduklarını bizlere bildirmiştir. Şehitler, şehadetlerine vesile olan ilk damla kan toprağa düşmeden Cennetteki mekanları ve makamı kendisine gösterilir. Bu nedenledir ki o gideceği, kendisi için hazırlanmış makamını müşahede edince yüzünde tebessüm gerçekleşir ve Cennet yolculuğuna mütebessim bir şekilde gider. Ruhlarını seve seve teslim eden şehitler, cennetteki mekanları görerek huzur içinde vefat etmişlerdir. Bu makamı Cenab-ı Hakk'ın sevdiklerine nasip etmesi Allah'ın bir  lütfudur. bugün bu lutuf Bayram DOĞAN Kardeşimize de ulaşmıştır. Kıymetli müminler, şehitlik mertebesi herkesin ulaşabileceği bir makam değildir. Bayram kardeşimiz ve bütün Mehmetçiklerimiz bizlere  üzerinde yaşamakta olduğumuz vatan topraklarımızı armağan etmişlerdir. Şairin ifade ettiği gibi, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak; eğer uğrunda ölen varsa vatandır." Şehidimize Rabbim rahmeti ve merhametiyle muamele eylesin. Yakın akrabalarına, eşine ve ailesine sabr-ı cemil ihsan eylesin. Milletimizin başı sağ olsun. Bugün burada bir şehit için toplanmış olmaktan dolayı birlikte buruk bir duygu yaşıyoruz. Ancak aynı zamanda gururluyuz. Şehitlerimizin emaneti olan ailelerine sahip çıkmak ve destek olmak da üzerimize düşen önemli bir görevdir. Onlara her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeli, ihtiyaçlarına koşmalı ve sevgiyle kucaklamalıyız. Rabbimizden dualarımızı esirgemeyelim. Şehitlerimize Allah’dan Rahmet rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum” dedi.

Şehit Bayram Doğan'ın naşı Turhal ilçemize bağlı  Çayıraltı köyünde defnedildi. Aziz milletimizin başı sağolsun.