05.02.2024

TOKAT’TA CAMİLER MİRAÇ KANDİLİNDE DOLDU TAŞTI

Hazreti Muhammed (sav)'ın, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili, Türkiye'nin birçok camisi'nde olduğu gibi Tokat Karşıyaka GOP Merkez Camii’nde program düzenlendi.

Programda Kur'an-ı Kerim okundu, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler ile tüm şehitler için dua edildi.

Programın vaaz bölümünde Prof. Dr. Ahmet Kavas; “Bu mübarek Miraç Kandili'nde sizlerle birlikte olmanın huzurunu yaşıyorum. Bu gece, yüce peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya ve ilahi huzura yükseldiği, manevi bir yükselişin kutlandığı gecedir.
Miraç, sadece fiziksel bir yolculuk değil, aynı zamanda manevi bir yükseliştir. Hz. Muhammed (SAV) bu gecede, Allah'ın kudretini ve azametini müşahede etmiş, vahiy ve namaz gibi önemli emirler almıştır. Bu olay, bize Allah'ın her şeye kadir olduğunu ve kullarıyla her zaman irtibatta olduğunu gösterir.
Miraç gecesinin fazileti çok büyüktür. Bu gecede yapılan ibadetlerin ve duaların makbul olduğu rivayet edilir. Bu nedenle bu geceyi bol bol dua ve tefekkürle geçirmemiz önemlidir.
Miraç Kandili'nden Çıkarmamız Gereken Dersler:
Miraç, bize Allah'ın her şeye kadir olduğunu ve kullarıyla her zaman irtibatta olduğunu gösterir.
Miraç, manevi bir yükselişin ve kemal mertebesine ulaşmanın mümkündür.
Miraç, bize Allah'a ve Resulüne itaat etmenin önemini hatırlatır.
Miraç gecesi, dua ve tefekkürle geçirmemiz gereken bir gecedir.
Bu vesileyle, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Rabbim milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin” dedi.

İkramların dağıtılmasının ardından program sona erdi.