07.03.2024

VATANDAŞLARA YÖNELİK HAFIZLIK YARIŞMASI TOKAT İL FİNALİ YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2024 yılında hafızlık müessesesinin korunmasına katkı sunmak ve daha önce hafızlık yapmış fakat farklı sebeplerle hıfzını zayıflatmış vatandaşlarımızın hafızlıklarını pekiştirmelerine yardımcı olmak amacı ile vatandaşlarımıza yönelik hafızlık yarışması düzenlendi. Tokat İl Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen yarışmaya, Tokat merkezden hafızlar katıldı.

Yarışmada hafızlar, Kur'an-ı Kerim'den belirlenen bölümleri okuyarak jürinin karşısına çıktı. Jüri, hafızların okuyuşlarını tecvid ve makam kurallarına göre değerlendirdi.

Yarışmaya katılan tüm hafızları tebrik eden İl Müftüsü Yardımcısı Halime Bayram, bu yarışma, Kur'an-ı Kerim'e olan sevgi ve saygının artmasına katkı sağlayacaktır. Hafızlarımız, Kur'an'ın nurunu ve mesajını toplumumuza yaymak için önemli bir görev üstlenmektedirler." dedi.

Hafızlık Yarışması Sonuçları:
Erkekler kategorisinin  1’si : Nezir Lekin
Kadınlar kategorisinin 2.’si : Muteber İbaç

Yarışmada birinci olanlar bölge finalinde ilimizi temsil edecekler. Yarışma sonunda, dereceye giren hafızlara çeşitli hediyeler verildi.