12.03.2024

ÇOCUKLAR İÇİN “TEKNE ORUCU İFTARI” DÜZENLENDİ

Tokat İl Müftülüğü Kadın ve Gençlik Kolları organizesiyle 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencileri için "Çocuk gülerse dünya güler. Gazzeli çocuklara selam olsun." mottosuyla Karşıyaka GOP Merkez Camii bahçesinde "Tekne Orucu İftarı" düzenledi.

4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu çocuklarını oruca alıştırmak ve ibadeti sevdirmek ve Gazzede yaşananlara dikkat  amacıyla gerçekleştirilen programda çocuklar okunan ezanın ardından yapılan iftar duasıyla beraber hurma, su ve çörekle sembolik olarak oruçlarını açtılar. Programda "Çocukların duası", "Mescidi Aksa'yı Gördüm Düşümde" şiirleri okundu. Programın sonunda Başkanlığımızın Çocuklar için Kudüs Etkinlikleri kitabı hediye edildi. Çocukların sevincine ortak olan Tokat İl Müftüsü Esat Yapıcı ve İl Milli Eğitim Müdürü şunları söylediler "Çocuklar, oruç tutan anne ve babalarını örnek alarak oruç tutmak isterler. Hem oruç ibadetine alıştırmak hemde Gazze'deki çocukların yaşadıklarına onların çocuk kalbiyle hissetmelerine dikkat çekmek istedik. Emeklerinden dolayı Kur’an Kursu Öğreticilerine,velilere ve TDV gönüllülerine teşekkür ederiz" dedi.

Programa İl Müftüsü Esat Yapıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, İl Müftü Yardımcısı Halime Bayram, TDV  Gönüllüleri, Kur'an Kursu Öğreticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.