17.04.2019

2019 YILI HAC EĞİTİM SEMİNERİ İL MÜFTÜLÜĞÜNDE BAŞLADI

2019 Yılında Diyanet İşleri Başkanlığı yada Şirketler aracılığı ile  Hacca gitmek için Kesin Kayıt yaptıran  Hacı adaylarımız için Eğitim Seminerleri bugün itibariyle İl Müftülük salonunda   başladı. Tokat  İl Müftüsü  Ömer Faruk BİLGİLİ’ Hocamız açış konuşmasında Hacı adaylarımızı tebrik etti ve “ilimizi temsilen Mübarek beldelere gitmek siz değerli kardeşlerime nasip oldu, birçok kişi hasretle beklerken kurada siz çıktınız, buna çok şükretmeli ve daha şimdiden Maddi Manevi hazırlıklara başlamalısınız” diye hitap etti.

Üç gün sürmesi planlanan Hac Eğitim Seminerinde; Hac yolcularımızın ibadetlerini  usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde yerine getirmelerini sağlamak için yolculuk öncesi Müftü Yardımcılarımız tarafından görsel materyaller eşliğinde bilgilendirme yapılmaktadır. Seminer boyunca; İbadet bilinci ve Hac ibadeti, Haccın Hikmeti ve Hacdaki sembollerin anlamı, Kardeşlik ve bir arada yaşama bilinci, Yolculuğa çıkmadan önce Maddi ve Manevi hazırlık ve Hz. Peygamberimiz ve Mescidi Nebevi  gibi, konular işlenecektir.

İlimizden bu sene Diyanet veya  Şirketle Hac Vazifesini yapmak için toplam;706  Hacı adayımız kesin kayıt yaptırdı. Bu sene Ülkemizden Hac için ilk uçuşlar; 04 Temmuz—05 Ağustos tarihleri arasında, Hac sonrası dönüşler ise;17 Ağustos-13 Eylül Tarihleri arasında yapılacaktır.

Tokat Müftülüğü(Hac Umre Brosu)