02.07.2019

İLİMİZDEN HAC YOLCULUĞU ÖNCESİ SON TOPLANTI

Bu sene ilimizi temsilen Hacca gidecek 733 hacı adayımız için yolculuk öncesi son hazırlıklar ve tanışma toplantılarına bugün itibariyle başlandı. Tokat Merkezden hacca gidecek olan Hacı adaylarımız için İl Müftülüğü toplantı salonunda yapılan programa İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ ve  Kafile Başkanı Muhammet KARA katıldı.

İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ Hocamız yaptığı konuşmada; Bu sene İlimizi temsilen aramızdan seçilen siz hacı adaylarımızın heyecanı gözlerinden okunmaktadır. Sizden daha zengin ,daha sağlıklı birçok insan olmasına rağmen Hac yolculuğu size nasip oldu. Bunun farkında ve şuurunda olmanız gerekir dedi.  İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ konuşmasının devamında özetle ;”Hacca gitmekten maksat kalben ve zihnen arınmak ve temizlenmek içindir. Aramızdan seçilerek o Mübarek beldelere samimi niyetlerle gidip geldikten sonrada Memleketteki çocuklarımızı ve çevremizi temizleme görevi ve sorumluluğumuz vardır. Hac dönüşü bizi ziyarete gelenlere getireceğimiz en büyük hediye Güzel Ahlak olmalıdır. Diğer hediyeler eskir, yıpranır fakat güzel Ahlak kalıcıdır.” şeklinde konuştu. Kabeyi ilk görünce yapılan duanın kabul olduğunu hatırlatan Bilgili; “Gidinceye kadar biz sizleri dualarla uğurlayacağız, Mekke, Medine ve Arafat da ; bizler,çocuklarımız Ülkemiz,Milletimiz ve İnsanlığın hayrı ve selameti için sizler  bol bol dua edin.” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra Kafile başkanı ve Gurup Hocaları Hacı adaylarına  ;Hac menasiki, Yolculuk öncesi Hazırlıklar ve hareket planı gibi konularda açıklamalarda bulundular.

Yolculuk öncesi Hacı adaylarımızla yapılması planlanan toplantılar; 3 Temmuz günü Niksar ve Erbaa da,4 Temmuzda ise Turhal ve Zile de yapılacak.

İlimizden Mukaddes topraklara gidecek olan ilk Diyanet Kafilesi,25 Temmuz 2019 Perşembe günü saat:08.30 da Tokat Otobüs Terminalinden Dualarla uğurlanacak.