08.07.2019

2019 YILI VEKALET YOLUYLA KURBAN KESİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

2019 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesin Semineri 06.07.2019 günü Müftülüğümüz Konferans Salonunda İl ve İlçe Müftülüklerimizden personellerin katılımıyla gerçekleştirildi.
İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ,  Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu yıl vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 890, yurt dışında ise 725 TL olarak belirlediklerini açıkladı. Ve 143 ülke ve  yurtiçi 287 merkezde Kurban Organizasyonu yapılacağını bu konuda bizleri rehberlik yapmak ve bilgilendirmek için DİB Başkanlık Müşaviri Hasan Demirbağ ın hitap edeceğini ifade etti.

Başkanlık müşaviri Hasan Demirbağ yaptığı konuşmasında, TDV’nin sosyal yardımlardan eğitime, camilerin inşasından gönüllerin ihyasına kadar birçok alanda iyilik çalışmaları yaptığını dile getirerek, “Müslüman azınlıkların, savaşlara, işgallere, afetlere maruz kalanların, yoksulların, kimsesizlerin, çaresizlerin umudu ve sevinci olmaktadır. Böylece vakfımız, Filipinler’den Haiti’ye, Moskova’dan Suriye’ye, Arakan’dan Amerika’ya kadar her yerde halkımızın hayır köprüsü olarak nice güzel çalışmalara imza atmış, vermiş olduğu hizmetlerle ülkemizde ve İslam coğrafyasında iyiliğin öncüsü bir kuruluş haline gelmiştir” diye konuştu.