02.03.2020

ŞEHİT P. UZMAN ÇAVUŞ ADEM AKIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Suriye’nin İdlib Bölgesinde rejim unsurlarının hain saldırısı sonucu şehit edilen Piyade Uzman Çavuş Adem Akın için, Tokat Merkeze bağlı Uğrak Köyünde düzenlenen törenle toprağa verildi.Şehit Piyade Uzman Çavuş Adem Akın için kılınan cenaze namazına Vali Dr. Ozan Balcı, Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş, Tokat Milletvekilleri Mustafa Aslan, Yusuf Beyazıt, Yücel Bulut, Kadim Durmaz, Belediye Başkanı Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, 5'inci Piyade Eğitim Tümen Komutanı Tuğgeneral Aykut Tombul, 48'inci Piyade Alay Komutanı Albay Ayhan Ocak, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kınay, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, protokol mensupları, temsilcileri siyasi parti temsilcileri, şehidin ailesi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehidin cenazesi Tokat Devlet Hastanesi morgundan alınıp, Uğrak köyündeki babaevine götürülerek burada helallik alındı. Şehit Adem Akın’ın naaşı öğle namazına müteakip İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili’nin kıldırdığı cenaze namazı sonrası Uğrak Köyü mezarlığında  ebediyete uğurlandı.
Şehidin defnedilmesinin ardından Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş, şehidin cenazesine sarılan Türk bayrağını şehidin abisi Cavit Akın’a teslim etti. Kılınan cenaze namazı sonrası, Vali Dr. Ozan Balcı ve protokol üyeleri şehidimizin baba ocağını ziyaret edip, ailenin acılarını  paylaşarak taziyelerini iletiler.