05.05.2020

PERSONELIMIZ DEN KAN BAĞISI KAMPANYASINA YOGUN DESTEK

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına Tokat İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ile çok sayıda Din Görevlisi ve müftülük personeli kan bağışında bulunarak destek oldu.

Tokat İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili yaptığı konuşmada, Ramazanın rahmet ve bereket dolu atmosferinde anlamlı bir kampanyaya destek verdiklerini belirtti. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, Ramazan’dan önce din görevlileri ve vatandaşlarımızı kan bağışı yapmaya davet ettiğini hatırlatan İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Tokat İl Müftülüğü olarak bu davete icabet ederek hayra vesile olduklarını belirtti.

En şerefli yaratılmış olan insanın değerini ön plana çıkarmak ve aynı zamanda zor zamanlarında hasta kardeşlerimizin kan ihtiyaçlarına kolaylıkla erişebilmeleri gayesiyle bugün kan bağışında bulunduklarını belirten Bilgili, “Ekmeğimizi aşımızı diğer ihtiyaç sahipleriyle paylaştığımız gibi, bugün de kan bağışında bulunarak başka bir sadakayı gerçekleştiriyoruz,” dedi.

Canımızdan bir parça vererek önemli bir ibadeti gerçekleştiriyoruz, dolayısıyla bütün vatandaşlarımızı söz konusu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum, dedi.

İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili yaptığı açıklamalardan sonra, din görevlileri ile birlikte kan bağışında bulundu.