06.05.2020

ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJESİ PROTOKOLÜ

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tokat İl Müftülüğü arasında Okul-Kur'an Kursu İşbirliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Protokolü imzalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 'Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık' projesi kapsamında Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tokat İl Müftülüğü arasında Okul-Kur'an Kursu İşbirliğine Dayalı "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Protokolü" imzalandı.

İlimiz Merkezde 'Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık' projesi uygulayan okulumuz Mehmet Akif Ersoy Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokuludur.

Protokol, Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu ile Kur'an Kursları arasındaki işbirliğini sistemli ve düzenli bir hale getirerek Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesinin işleyişini düzenlemeyi amaçlamaktadır. Ayrıca, protokole göre öğrencilerin akademik sınavlarla seçilmesi, okulda Kuranı Kerim ağırlıklı sınıflar oluşturulması hedeflenmiştir. Öğrencilerin akademik başarılarının takibi İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ve projeyi uygulayan imam hatip ortaokulları tarafından; hafızlık eğitimi ve hafızlığın pekiştirilmesi ise İl Müftülüğü Kur'an kursları tarafından yapılacaktır.