03.06.2020

TOKAT MÜFTÜLÜĞÜNDE GÖREV DEVİR TESLİMİ

Tokat İl Müftü Vekili Mustafa ÖZDEMİR, görevi 08.05.2020 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan kararname ile Tokat ilimize İl Müftüsü olarak atanan Abdullah PAMUKLU’ ya devretti.

İl Müftülüğü toplantı salonunda 01.06.2020 Pazartesi günü Tokat İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Müftülük çalışanları ve merkez görevlilerimizin katılımı ile gerçekleşen  mütevazi devir-teslim töreni  ile Tokat İl Müftülüğü görevine başlamıştır.

Tokat İl Müftülüğünü vekaleten yürütmekte olan Mustafa ÖZDEMİR törende yaptığı konuşmada geçmiş dönemlerde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler vererek “Emanet edilen Tokat İl Müftülüğü görevini Abdullah PAMUKLU beyefendiye bugün itibariyle teslim ediyorum.” dedi.

TOKAT’IN 19’UNCU MÜFTÜSÜ;

Mustafa ÖZDEMİR’in konuşmasından sonra kürsüye gelen İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU konuşmasında:

“Bismillahirrahmanirahim,

Bizlere yüce dinimiz İslâm’a, milletimize ve bütün insanlığa hizmet etme şerefini bahşeden Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve sena olsun. Hz. Adem’den Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’e kadar insanlığın kutlu elçilerine salat ve selam olsun.

08.05.2020 tarihi itibarıyla D.İ. Başkanımız Sn. Prof. Dr. Ali ERBAŞ Hocamızın teklifi ve Cumhurbaşkanımız   Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle, ağır ve bir o kadar onurlu ve büyük bir sorumluluğu olan Tokat İl Müftülüğü görevi şahsıma tevdi edildi.  Ve bugün itibariyle de göreve başlamış bulunmaktayım. Bundan sonraki süreçte duamız odur ki, rabbim yar ve yardımcımız olsun. Kendi rızasına uygun hareket etmeyi ve görev yapmayı nasip eylesin.

Ataullah İskenderî'nin "Allah katındaki değerini öğrenmek istiyorsan, dünyadaki meşgalene bak." sözünü hatırlatarak; Cenab-ı Hak bizleri Peygamber efendimizin görevi ile görevlendirmiş, dinine hizmetkâr yapmış ne mutlu bize, bundan daha büyük bir sevinç olabilir mi, hangi meslekte olursak olalım, işimizi sevmeli ve görevimizdeki ilk günkü heyecanımızı görev süresince canlı tutmalıyız. Bir yabancı düşünür; " Görevinizde heyecanınız bittiyse emekli olunuz " diyor.

Konuşmasına Gazi Mustafa Kemal'in; " Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır." Sözüyle devam eden Pamuklu, idarecilik ateşten gömlektir. Müftülük ise ateşten cübbe giymektir. Gömlek sadece bedenin üst kısmını kaplar ama cübbe bütün vücudu sarar. Bu sebeple ateşe değil, biz gül bahçesine talip isek, görevimizi icra ederken hepimiz kurum olarak, müftülük olarak   "ALİ"   olmalıyız.

Biz Adaletli olmalıyız.

Biz  Liyakat esaslı çalışmalıyız.

İstişare ederek  aldığımız kararlarda pişmanlık duymamalıyız. Bizim müslümanlığımızın temsil sorumluluğu da bunu gerektirir.

Bu vesileyle, kuruluşundan günümüze kadar Tokat İl Müftülüğü görevini ifa eden büyüklerimi saygı, minnet ve şükranla yad ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bu dünyadan göçenlere rahmet, hayatta olanlara da, sağlıklı ve uzun ömürler niyaz ediyorum.

Diyanet İşleri Başkanlığımız,  Anayasa’nın 136. Maddesi ve ilgili kanun gereği, bütün siyasi görüş ve düşüncelerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek, İslâm Dininin inançları, İbadet ve Ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmekle yükümlüdür.

Başkanlığımızın taşradaki uzantısı olan Tokat İl Müftülüğümüz de, bu görevleri yerine getirmekle yükümlüdür. Bu görevleri yerine getirirken dinimizin temel kaynakları olan Kur’an ve sünnet doğrultusunda, bilgi merkezli, ahlak eksenli bir din hizmeti sunacaktır. Asırlardır yaşayan ve nesilden nesile aktarılarak elde ettiğimiz kazanımları da heba etmeden, bütün görevlilerimizin özverili çalışma ve gayretleriyle toplumun her kesimine ulaşacak şekilde sürdürme gayreti içerisinde olacaktır” dedi.

İl Müftü Yardımcısı ve Müftü Vekili Mustafa ÖZDEMİR konuşmaların ardından cübbesini ve sarığını yeni İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU’ ya  giydirdi.

Program günün anısına fotoğraf çekilmesi ve daha sonra makama geçilerek göreve başlama yazısının imzalanması ile sona erdi.