09.06.2020

MEVLİD-İ NEBİ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ

Üniversite öğrencileri arasında Peygamber sevgisini ve örnekliğini canlı tutmak,Mevlid-i Nebi Haftasına ilişkin bir farkındalık oluşturmak ve Başkanlığımızın gençlere yönelik hizmetlerine ivme kazandırmak amacıyla 81 ilimizde  "O'nun gibi yaşamak" adlı kitap esas alınarak yapılan umre ödüllü Mevlid-i Nebi gençlik yarışma sınavı  İl Müftülüğümüz ve TOGÜ İlahiyat Fakültesi işbirliğiyle 07.03.2020 tarihinde yapılmıştı. Sınava ilimizden 455 kişi başvurdu.226 kisi sınava katıldı. Sınav sonuçlarına göre ilimizden kızlardan birinci olan Serpil Aydoğdu ve erkeklerden birinci olan Recep Görgün öğrencimiz Diyanet İşleri Başkanlığımız  tarafından Umre ile ödüllendirilecek.İkinci ve Üçüncüleri ise Tokat İl Müftülüğümüz tarafından(TDV ve Diyanet Yay.) hazırlanan hediye kitap çekleri müftülük makamında yapılan bir  törenle teslim edildi.

Pandemi sürecinden dolayı törene katılamayan öğrencilerin hediye çekleri temsilen manevi rehberlere teslim edildi.