04.01.2021

WEFA ULUSLARASI İNSANİ YARDIM ORGANİZASYONUNDAN İL MÜFTÜMÜZ ABDULLAH PAMUKLU’YA ZİYARET

Merkezi Almanya’nın Köln şehrinde olan Uluslararası WEFA İnsani Yardım Organizasyonu Genel Sekreteri Cumali KELEŞ ve beraberindeki heyet İl Müftümüz Abdullah PAMUKLU’yu makamında ziyaret etti. İl Müftülüğümüzde gerçekleşen görüşmeye İl Müftü Yardımcılarımız Cabir ÇELİK ve Mustafa ŞANVER de eşlik ettiler.
Sıcak bir sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette organizasyonu temsilen Genel Sekreter Cumali KELEŞ, dernek faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonunun din, dil, ırk, renk farkı gözetmeksizin dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş tüm insanlara insani yardımı ulaştırmak için her türlü girişimi yapmak üzere kurulmuş olduğunu belirtti. Dünyanın bir çok ülkesinin yanı sıra Türkiye’de de yardım faaliyeti yapan Organizasyonun bu yıl Tokat’ı da yardım ağının içine kattıklarını ve 550 ihtiyaç sahibi kardeşimize Türkiye Diyanet Vakfı Tokat Şubesi işbirliğiyle kışlık giysi ve yiyecek yardımı yapacaklarını belirtti.
İl Müftümüz Abdullah PAMUKLU, böyle ulvi bir organizasyonun içinde yer almaktan son derece mutlu olduğunu, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımların ulaşması için  köprü vazifesi yaparak,içerisinden geçtiğimiz şu sıkıntılı pandemi sürecinde onları sevindirmeye gayret ettiklerini ifade etti.