04.01.2021

WEFA VE TOKAT MÜFTÜLÜĞÜNDEN YARDIM SEFERBERLİĞİ

Tokat İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Tokat Şubesi ve Almanya merkezli WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu işbirliğiyle Tokat’ta 550 ihtiyaç sahibine kışlık giysi ve yiyecek dağıtımı yapıldı.
Yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik ve diğergâmlık kavramlarından hareketle, zor zamanlarda birliktelik sağlamak ve toplumsal bir farkındalık oluşturmayı amaçlayan İl Müftülüğü, yardım seferberliği başlattı. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız ve hayırsever insanımız arasında gönül köprüleri kurmayı amaçlayan proje Almanya merkezli WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu ve TDV TOKAT Şubesi işbirliği ile hayata geçirildi.
Projenin ilk ayağı Tokat 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında düzenlenen yardım dağıtım Organizasyonu ile gerçekleştirildi.Pandemi kurallarının titizlikle uygulandığı program Ulu Camii Müezzin Kayyım’ı Bilal Al’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
İl Müftümüz Abdullah PAMUKLU selamlama konuşması yaptı.Konuşmasında infâkı teşvik eden ayet ve hadislerden örnekler verdi.İl Müftüsü PAMUKLU,konuşmasının devamında Almanya’dan ve İstanbul’dan gelerek burada yardım faaliyeti yapan WEFA İnsani Yardım Organizasyonunun yaptığı yardımlara ilaveten muhtaç ailelere TDV Tokat Şubesi olarak birer gıda yardımı kolisi vererek ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin derdine derman olmak için katkıda bulunmanın huzuru içerisinde olduğunu ve WEFA yetkililerine bu hayırlı  projelerinden dolayı teşekkür ederek konuşmalarını tamamladı.
Ardından WEFA'yı temsilen programa katılan WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu Genel Sekreteri Cumali KELEŞ kürsüye gelerek, dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Programın sonunda, İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU, günün anısına Genel Sekreter Cumali KELEŞ'e üzerinde"İyilik ve takvâ hususunda yardımlaşın, günah ve haksızlık yolunda yardımlaşmayın" ayetinin yazılı olduğu tabloyu hediye etti.Program ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım paketlerinin verilmesi ile sona erdi.