08.01.2021

TOKAT'TA İŞARET DİLİYLE CUMA HUTBESİ

Diyanet İşleri Başkanlığımızın önemli projeleri arasında yer alan "İşaret Diliyle Cuma Hutbesi" İl Müftülüğünün

çalışmalarıyla bugün Tokat'ta Meydan (Hâtûniye) Câmii’nde hayata geçirilerek Cuma hutbesi, işitme engellilerin  anlayabilmesi için işaret dili  ile okundu.

İl Müftülüğü tarafından işitme engellilerine yönelik uygulanan işaret dili ile Cuma hutbesi Tokat’ta ilk defa gerçekleştirildi.

Tokat Müftülüğü İl Engelli Koordinatörlüğü tarafından organize edilen uygulamanın ilki, 08.01.2021 tarihinde İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU’nun da katılımıyla gerçekleşti. Cami görevlisi tarafından okunan hutbe, Vekil İmam Hatip Eray DEMİR tarafından işaret diliyle işitme engelli vatandaşlarımıza aktarıldı. Cuma namazı sonrası İl Müftüsü PAMUKLU,işitme engelli vatandaşlar ile hasbihal ederek, onlara böyle güzel bir hizmet sunmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.Söz konusu uygulamanın bundan sonra her Cuma namazı Meydan (Hatuniye) Camii’nde devam edeceğini bildirdi.İşitme engelli vatandaşlar Tokat Müftülüğünün başlattığı bu uygulamadan memnun olduklarını dile getirerek ,İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU'ya  din hizmeti sunma konusundaki bu  gayretlerinden dolayı teşekkür ettiler.