03.03.2021

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞIMIZIN 97. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE TOKAT İL MÜFTÜSÜ ABDULLAH PAMUKLU'NUN MESAJI

3 Mart 1924 tarihinde 429 sayılı kanunla "İslam dininin itikat ve ibadet alanıyla ilgili işleri yürütmek ve dini kurumları idare etmek" üzere kurulan Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 97. yıldönümü vesilesiyle öncelikle kuruluşundan bugüne kadar yüce dinimiz İslam'a ve aziz milletimize hizmet etmiş ahirete irtihal eden Başkanlığımızın bütün mensuplarını rahmetle yâd ediyor, berhayât olanlara sağlık ve dâreyn saadeti diliyorum.

Milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek halkımıza sahih dini bilgiler ışığında din hizmeti sunan ve anayasal bir kuruluş olan Diyanet İşleri Başkanlığı geçmişten günümüze kadar mesai mefhumu gözetmeksizin önemli bir kamu hizmeti icrâ etmiştir ve etmeye devam edecektir.

Diyanet İşleri Başkanlığı merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarıyla her şeyden önce çağın ihtiyaçlarını dikkate alarak,kuşatıcı bir dil ve üslupla toplumun her kesimine din hizmeti sunmanın gayreti içerisindedir.
Bu bağlamda Diyanet İşleri Başkanlığımızın kuruluşundan bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerin;vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birlik, beraberlik ve huzuru noktasında sağlamış olduğu katkıların artarak devam etmesini Yüce Mevla’dan temenni ederim.

Abdullah PAMUKLU
                    İl Müftüsü