31.05.2019

İLÇE MÜFTÜMÜZÜN KADİR GECESİ MESAJI

2019 yılı 31 Mayısı 1 Hazirana bağlayan gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesidir. Bu gece Hz. Muhammed (S.a.s.)’e ilk vahyin gelişi ve Kur’an-ı Kerimin indirilmeye başlandığı gecedir. Aynı zamanda Peygamber Efendimiz (S.a.v)’in Peygamber olarak görevlendirildiği gecedir. Yüce Allah Kur’an’da “Şüphesiz biz Kur’an’ı, Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu bilir misin ? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerde iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir” (Kadir Suresi, 1-5) buyurarak kadir gecesinin ne kadar mübarek bir gece olduğunu haber vermiştir. Peygamber Efendimiz (s.a.s)’de “Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah’tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır” (Buhârî, Kadir 1) buyurarak bu gecenin kıymetini ifade etmiştir. Bu gece Kur'an üzerine yoğunlaşalım. Bu geceyi fırsat bilerek geçmişimizi muhasebe edelim, kasten veya hataen işlediğimiz kötülükler için  tövbe-istiğfar edelim. Yapmış olduğumuz amellerimizin ve dualarımızın kabulünü isteyelim.   Başta anne-babalarımızın hayır dualarını alıp, akrabalarımıza,  kimsesizlere,  yaşlılara,  düşkünlere, yetim ve öksüzlere sahip çıkalım.  Dünyanın dört bir yanındaki acı, sıkıntı, zulüm ve işkence altında, gözyaşı dökerek yaşamak zorunda kalan Müslüman kardeşlerimizin ve masum insanların bu durumdan kurtulmaları için dua edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle, sizlerin ve İslam Âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, gönüllerimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlikler getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

HACI AHMET BAŞARAN

İlçe Müftüsü