05.03.2024

DİYANET AKADEMİSİ’NİN İLK MEZUNLARI GÖREVE BAŞLADI

Diyanet Akademisi’ni tamamlayıp Sulusaray’a atanan din görevlileri için cübbe ve sarık giyme töreni düzenlendi. Sulusaray İlçe Müftüsü Muhammet KARAKIŞ,İlçe Vaizi Osman KARAYILDIZ ve yeni atanan din görevlileri katıldı.

İlçe Müftüsü KARAKIŞ, törende yaptığı konuşmada yeni din görevlilerine: “Görevlerinizin hayırlı olmasını dilerim. Rabbim bundan sonraki süreçte emeklerinizi zayi etmesin. Bu andan itibaren önemli bir vazifenin neferi olacaksınız. Bu yolda sizin iki tane olmazsa olmaz düsturunuz olacak. Birincisi sabır, diğeri ise samimiyettir. Yüce Mevlam Kur’an’ından ve Resulünün sünnetinden bizleri ayırmasın, bu yolda hayırlı hizmetler yapmayı cümlemize nasip etsin” dedi.

İlçe Müftüsü KARAKIŞ, daha sonra yeni din görevlilerine cübbe ve sarıklarını giydirdi ve günün anısına ithafen Kur’an-ı Kerim ve sarık hediye ederek onları görev yerlerine uğurladı.