09.01.2017

İdris ÖZARSLAN

İdris ÖZARSLAN Zile İlçe Müftüsü

ÖZGEÇMİŞ 1958 yılında Çorum İli Alaca İlçesi Kızılyar Köyünde doğdu. İlkokulu kendi köyünde bitirdi. 1970-1971 yılında Çorum İmam-Hatip Lisesine kayıt oldu. 1977 yılında İmam-Hatip Lisesini bitirdikten sonra kısa bir müddet İzmir İli Bayındır İlçesi Çamlıbel köyünde İmam-Hatiplik yaptı. Aynı yıl İzmir Yüksek İslam Enstitüsünü kazanarak kaydını yaptırdı. 1981 yılında mezun oldu. Yine aynı yıl Yedek Subay olarak askere giderek 1983 yılında muvazzaf askerliğini tamamladı. 1983 yılında Müftülük sınavını kazanarak Rize İli Kalkandere İlçesinde İlçe Müftülüğü görevine başladı. 1985 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu yabancı dil kursuna katılarak başarı ile bitirdi. İyi derecede Arapça ve Almanca bilmektedir. Sırası ile Çorum/Mecitözü, Kırıkkale/Delice, Çorum/Sungurlu Müftülüklerinde bulundu.  Evli ve iki çocuk babasıdır.15.01.2023 tarihinde İlçemiz Müftülüğü görevinden ayrılarak emekli olmuştur.