29.05.2024

ZİLE' DEN RAHMANIN MİSAFİRLERİ DUALARLA UĞURLANDI

İlçemizden Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde hac ibadetini yerine getirmek üzere yola çıkan 60 hacı adayı dualarla uğurlandı.

Uğurlama programı Zile Sultanahmet Camii Müezzin Kayyımı Behlül Gündüz'ün Kuran-ı Kerim tilaveti ve Şeyhali Camii Müezzin Kayyımı Murat Bayka'nın okuduğu ilahilerle başladı.

Tokat 2. Kafile Başkanı olarak hacca görevli giden ilçe Müftümüz Yasir Ataş yaptığı konuşmasında hac ibadetinin önemine vurgu yaparak; "Değerli hacı adayları hac ve umre yapanlar yüce Allah'ın misafirleridir. Sizler bu misafirliğe kabul edilmekle büyük bir nimete kavuşmuş bulunuyorsunuz. Bu nimetin kadrini ve kıymetini iyi bilmeliyiz. Unutmayalım ki, Peygamberimiz (s.a.v) hakiki manada yapılan hac hakkında 'Mebrur ve makbul haccın mükafaatı ancak cennettir.' buyurmaktadır. Hac, arınmaktır. Hac, meşakkat ve sabırdır. Rabbim, yapacağımız hac ibadetini kabul eylesin." dedi.

Programa Kaymakamımız Çağlar TEKİN, Müftümüz Yasir ATAŞ, Müftülük Şube Müdürümüz Bilal ÇOBAN ve çok sayıda vatandaşamız katıldı.

#zile #tokat #hac #hac2024 #diyanet #zilemuftulugu #yasiratas #tokatzile #diyanetişleribaşkanlığı #zilemuftulugu #Diyanet